I en drikkevandsprøve måles der for forskellige parametre, der indikerer vandkvaliteten. 'THPAM' er en forkortelse for "Total Humic and Fulvic Acids", og det refererer til målingen af det totale indhold af huminsyre og fulvinsyre i vandprøven.
Huminsyre og fulvinsyre er naturligt forekommende organiske stoffer, der dannes af nedbrydning af organisk materiale såsom planter, træer, og dyreafføring. Disse organiske stoffer kan findes i vandmiljøer som floder og søer og kan også være til stede i drikkevand.
Målingen af THPAM i drikkevandsprøver kan være vigtig for at vurdere vandets kvalitet. Høje niveauer af huminsyre og fulvinsyre kan resultere i misfarvning og en jordagtig smag i vandet. Derudover har nogle undersøgelser antydet, at forurenende stoffer kan binde sig til huminsyre og fulvinsyre og danne mulige sundhedsrisici.
Derfor er målingen af THPAM i drikkevandsprøver en del af vandovervågningen for at sikre, at drikkevandet opfylder de gældende kvalitetsstandarder og er sikkert for forbrugerne.