vand-kvalitet.dk

- Varnæs Vandværk a.m.b.a.

Kvalitetssikring og Ledelsessystem (KLS):

  • Opgavehåndtering
  • Risikovurdering
  • Hjemmeside
  • Geus/ Atlas
  • Mødestyring
  • Dokumentstyring
  • Kontakter
  • Forum
  • Vidste du at, Aqualog kan levere samme data som dem du finder her på hjemmesiden, direkte til jeres vandværks hjemmeside. Det kan ske helt automatisk.

    Vandkvalitet
    Vandværker/ Forsyning
    Pejling
    PFAS
    De Danske Vandråd
    Lovgivning
    Leverandør
    >>> Artikler <<<
    >>> Kurser <<<
    Anlægsinformationer
    Oppumpede vandmængder
    Rentvandsprøver
    Råvandsprøver
    PFAS på vandværket
    Stoffer i vandet

    Beskrivelse af Kimtal ved 22 grader, PCA:

    Kimtal ved 22 grader, PCA er en parameter, der måles i en drikkevandsprøve for at vurdere kvaliteten og sikkerheden af drikkevandet.

    Kimtal refererer til antallet af mikroorganismer (bakterier, svampe, gær osv.), der kan vokse under specifikke betingelser i drikkevandet. Målingen udføres normalt ved at undersøge prøven ved en temperatur på 22 grader Celsius og finde det antal kolonier af mikroorganismer, der vokser i et bestemt tidsrum. Jo højere antallet af kolonier er, jo mere forurenet er vandet.

    PCA står for Plate Count Agar, som er et næringsmedium, der bruges til at dyrke mikroorganismerne i prøven. Det tillader mikroorganismer at vokse og danne synlige kolonier, hvilket gør det lettere at tælle og estimere antallet af mikroorganismer i prøven. Ved at analysere kimtallet får man en idé om mikrobiologisk forurening af vandet, for eksempel fra jord, rørledninger eller andre kilder.

    Det er vigtigt at måle kimtal ved 22 grader og anvende PCA, da det giver en standardiseret metode til at vurdere drikkevandskvaliteten og sikre, at der ikke er en overvældende mængde af potentielt skadelige mikroorganismer i vandet.

    Kilde: chatGPT
    Copyright © 2024 All Rights Reserved.

    Der er desværre en del forsinkelse på alle målinger der bliver offentligjorte, da kommunerne først skal godkende disse.