vand-kvalitet.dk

- NK-Vand A/S - Pindsobroværket

- Komplet IT system til vandværket:

Kan jeres forbrugere se deres vandforbrug på vandværkets hjemmeside,
ellers kan vi måske hjælpe jer.

Se eksempel her:
https://vandvaerk.nu/Vis-forbrug

Vidste du at, Aqualog kan levere samme data som dem du finder her på hjemmesiden, direkte til jeres vandværks hjemmeside.

Vandkvalitet
Vandværker/ Forsyning
Pejling
PFAS
De Danske Vandråd
Lovgivning
Leverandør
>>> Artikler <<<
>>> Kurser <<<
Anlægsinformationer
Oppumpede vandmængder
Rentvandsprøver
Råvandsprøver
PFAS på vandværket
Stoffer i vandet

Beskrivelse af Nitrit:

Nitrit (NO2-) er en kemisk forbindelse, der kan være til stede i drikkevand. Det er et stof, der dannes som et mellemprodukt under bakteriel omformning af nitrat (NO3-), der også kan findes i drikkevand. Nitrit dannes sædvanligvis, når nitratsalte brydes ned under anaerobe forhold (uden ilt).

Måling af nitrit i drikkevandsprøver er vigtig af flere grunde. For det første kan nitrit have negative helbredsmæssige effekter. De primære bekymringer ved indtagelse af nitrit i store mængder er dets evne til at danne nitrosaminer i kroppen. Nitrosaminer er kendt for at være kræftfremkaldende og kan være potentielt farlige for mennesker.

Derudover kan tilstedeværelsen af nitrit i drikkevand indikere andre problemer i vandforsyningen. Det kan tyde på tilstedeværelsen af bakterier, som er i stand til at reducere nitrat til nitrit. Denne proces kan forekomme i korrosive rør og systemer med lav ilttilgængelighed.

For at sikre, at drikkevandet er sikkert at indtage, skal der derfor løbende udføres målinger af nitritindholdet. Den anbefalede grænseværdi for nitrit i drikkevand fastsættes af nationale eller internationale standarder og retningslinjer for drikkevandskvalitet. Ved at overvåge nitritniveauerne kan vandværker og myndigheder sikre, at drikkevandet ikke udgør en sundhedsrisiko for befolkningen.

Kilde: chatGPT
Copyright © 2024 All Rights Reserved.

Der er desværre en del forsinkelse på alle målinger der bliver offentligjorte, da kommunerne først skal godkende disse.