vand-kvalitet.dk

- NK-Vand A/S - Pindsobroværket

Komplet IT system til vandværket:

  • Kvalitetssikring og Ledelsessystem (KLS)
  • Opkrævning og regnskab (Finans)
  • Hjemmeside (CMS)
  • SMS Tjeneste (SMS)
  • SRO anlæg (Selog)
  • Smart Pejling Automatik (SPA)
  • Vidste du at, Aqualog kan levere samme data som dem du finder her på hjemmesiden, direkte til jeres vandværks hjemmeside.

    Vandkvalitet
    Vandværker/ Forsyning
    Pejling
    PFAS
    De Danske Vandråd
    Lovgivning
    Leverandør
    >>> Artikler <<<
    >>> Kurser <<<
    Anlægsinformationer
    Oppumpede vandmængder
    Rentvandsprøver
    Råvandsprøver
    PFAS på vandværket
    Stoffer i vandet

    Beskrivelse af 2-(2,6-dichlorphenoxy)propionsyre:

    2-(2,6-dichlorphenoxy)propionsyre er en kemisk forbindelse, der almindeligvis benævnes 2,4-D, og den identificerer og måles i drikkevandsprøver for at evaluere sikkerheden og kvaliteten af drikkevandet.

    2,4-D er en plantevæksthæmmer, der ofte bruges som herbicid til bekæmpelse af ukrudt i landbrugs- og havebrugsområder. Da dette stof kan være skadeligt for mennesker, er det vigtigt at overvåge mængderne af 2,4-D i drikkevandskilder for at sikre, at det ikke overskrider sikkerhedsstandarder eller grænseværdier fastsat af sundhedsmyndighederne.

    Når man tager en drikkevandsprøve, måles mængden af 2,4-D ved hjælp af forskellige analytiske teknikker som f.eks. væskekromatografi med massespektrometri (LC-MS/MS). Denne teknik gør det muligt at kvantificere mængden af 2,4-D i prøven ved at sammenligne det med kendte standarder.

    Ved at måle 2,4-D i drikkevandsprøver kan myndigheder og vandforsyningsselskaber vurdere, om koncentrationen af dette stof er inden for acceptable grænser for at sikre, at vandet er sikkert og egnet til forbrug. Hvis koncentrationen af 2,4-D overstiger disse grænser, kan der træffes passende foranstaltninger som f.eks. rensning eller omdirigering af vandforsyningen for at sikre den offentlige sundhed og sikkerhed.

    Kilde: chatGPT
    Copyright © 2024 All Rights Reserved.

    Der er desværre en del forsinkelse på alle målinger der bliver offentligjorte, da kommunerne først skal godkende disse.