vand-kvalitet.dk

- Skagen Vandværk

Komplet IT system til vandværket:

  • Kvalitetssikring og Ledelsessystem (KLS)
  • Opkrævning og regnskab (Finans)
  • Hjemmeside (CMS)
  • SMS Tjeneste (SMS)
  • SRO anlæg (Selog)
  • Smart Pejling Automatik (SPA)
  • Vidste du at, Aqualog kan levere samme data som dem du finder her på hjemmesiden, direkte til jeres vandværks hjemmeside.

    Vandkvalitet
    Vandværker/ Forsyning
    Pejling
    PFAS
    De Danske Vandråd
    Lovgivning
    Leverandør
    >>> Artikler <<<
    >>> Kurser <<<
    Anlægsinformationer
    Oppumpede vandmængder
    Rentvandsprøver
    Råvandsprøver
    PFAS på vandværket
    Stoffer i vandet

    Beskrivelse af Dibrommonochlormetan:

    Dibrommonochlormetan er en kemisk forbindelse, der kan måles i en drikkevandsprøve. Det er en organisk forurening, der normalt dannes som et biprodukt af vandbehandlingsprocesser, såsom diskretionering og desinfektion med klor.

    Målingen af dibrommonochlormetan i en drikkevandsprøve er en del af vandkvalitetskontrollen. Det er vigtigt at måle niveauet af denne forurening, da den kan have negative sundhedsmæssige virkninger, hvis den findes i drikkevandet i høje koncentrationer over længere tid.

    Dibrommonochlormetan er en såkaldt trihalomethan (THM), der er en gruppe af forbindelser, der dannes, når klor reagerer med organiske stoffer i vandet. Disse forbindelser kan være giftige og er derfor reguleret af vandkvalitetsstandarder.

    Målingen af dibrommonochlormetan i en drikkevandsprøve kan hjælpe med at vurdere, om vandet opfylder de gældende standarder og krav for drikkevand. Hvis niveauet af denne forurening overstiger grænseværdierne, kan det være nødvendigt at implementere vandbehandlingsmetoder for at reducere eller fjerne det.

    Generelt handler det om at sikre, at drikkevandet er sikkert og fri for skadelige stoffer, herunder dibrommonochlormetan, for at beskytte folkesundheden.

    Kilde: chatGPT
    Copyright © 2024 All Rights Reserved.

    Der er desværre en del forsinkelse på alle målinger der bliver offentligjorte, da kommunerne først skal godkende disse.