vand-kvalitet.dk

- Brønderslev Vestre Vandværk

- Komplet IT system til vandværket:

Kan jeres forbrugere se deres vandforbrug på vandværkets hjemmeside,
ellers kan vi måske hjælpe jer.

Se eksempel her:
https://vandvaerk.nu/Vis-forbrug

Vidste du at, Aqualog kan levere samme data som dem du finder her på hjemmesiden, direkte til jeres vandværks hjemmeside.

Vandkvalitet
Vandværker/ Forsyning
Pejling
PFAS
De Danske Vandråd
Lovgivning
Leverandør
>>> Artikler <<<
>>> Kurser <<<
Anlægsinformationer
Oppumpede vandmængder
Rentvandsprøver
Råvandsprøver
PFAS på vandværket
Stoffer i vandet

Beskrivelse af Imazapyr:

Imazapyr er et kemisk stof, der ofte bruges som et herbicid eller ukrudtsmiddel. Det bruges til at bekæmpe uønsket plantevækst i landbrugsafgrøder, græsplæner, skovområder og andre udendørsarealer.

Når der tages en drikkevandsprøve for at måle imazapyr, er formålet at bestemme koncentrationen eller mængden af dette kemiske stof i drikkevandet. Dette gøres typisk ved at tage en vandprøve og analysere den på et laboratorium ved hjælp af forskellige metoder.

Grundlæggende ønsker man at sikre, at imazapyr-niveauerne i drikkevandet ikke overstiger de tilladte grænseværdier fastsat af nationale eller internationale myndigheder. Disse grænseværdier er fastsat for at beskytte folkesundheden og sikre, at drikkevandet er sikkert at indtage.

Hvis imazapyr-niveauerne i drikkevandet er for høje, kan det udgøre en potentiel sundhedsrisiko for forbrugerne. Derfor er det vigtigt at overvåge og kontrollere indholdet af dette stof i drikkevandet for at sikre, at det opfylder de fastsatte kvalitetsstandarder.

Ved at måle imazapyr i en drikkevandsprøve kan man altså vurdere, om koncentrationen af dette kemiske stof er inden for acceptable grænser. Hvis der findes for høje niveauer, kan der træffes foranstaltninger for at rense vandet eller identificere kilderne til forurening for at sikre en sikker drikkevandsforsyning.

Kilde: chatGPT
Copyright © 2024 All Rights Reserved.

Der er desværre en del forsinkelse på alle målinger der bliver offentligjorte, da kommunerne først skal godkende disse.