vand-kvalitet.dk

- AaV, Vibyværket

- Komplet IT system til vandværket:

Kan jeres forbrugere se deres vandforbrug på vandværkets hjemmeside,
ellers kan vi måske hjælpe jer.

Se eksempel her:
https://vandvaerk.nu/Vis-forbrug

Vidste du at, Aqualog kan levere samme data som dem du finder her på hjemmesiden, direkte til jeres vandværks hjemmeside.

Vandkvalitet
Vandværker/ Forsyning
Pejling
PFAS
De Danske Vandråd
Lovgivning
Leverandør
>>> Artikler <<<
>>> Kurser <<<
Anlægsinformationer
Oppumpede vandmængder
Rentvandsprøver
Råvandsprøver
PFAS på vandværket
Stoffer i vandet

Beskrivelse af Mevinphos:

Mevinphos er en organisk fosforforbindelse, der tidligere blev brugt som pesticid i landbruget. Det er imidlertid blevet forbudt i flere lande på grund af dets potentiale til at forurene miljøet og forårsage skade på dyrelivet.

Når der udføres en drikkevandsprøve for Mevinphos, måles der for at afgøre, om denne forbindelse er til stede i vandet. Formålet med at måle Mevinphos er at vurdere vandkvaliteten og sikre, at den opfylder de fastsatte standarder for drikkevandet.

For at måle Mevinphos udføres en kemisk analyse af drikkevandsprøven i et laboratorium. Typisk anvendes teknikker som væskekromatografi (LC) eller gaskromatografi (GC) kombineret med massespektrometri (MS) for at identificere og kvantificere Mevinphos i prøven.

Målingen af Mevinphos i drikkevandsprøven giver myndighederne og vandforsyningsselskaberne en indikation af, om vandet er sikkert at drikke og i overensstemmelse med de fastlagte grænseværdier for pesticidrester i drikkevand.

Det er vigtigt at overvåge drikkevandet for forskellige forureninger, herunder pesticider som Mevinphos, for at sikre offentlighedens sundhed og sikkerhed. Hvis en prøve viser sig at have en høj koncentration af Mevinphos, kan der træffes foranstaltninger for at beskytte befolkningen mod eksponering og korrigere eventuelle problemer ved vandbehandlingen.

Kilde: chatGPT
Copyright © 2024 All Rights Reserved.

Der er desværre en del forsinkelse på alle målinger der bliver offentligjorte, da kommunerne først skal godkende disse.