vand-kvalitet.dk

- Refsvindinge Vandværk

- Komplet IT system til vandværket:

Kan jeres forbrugere se deres vandforbrug på vandværkets hjemmeside,
ellers kan vi måske hjælpe jer.

Se eksempel her:
https://vandvaerk.nu/Vis-forbrug

Vidste du at, Aqualog kan levere samme data som dem du finder her på hjemmesiden, direkte til jeres vandværks hjemmeside.

Vandkvalitet
Vandværker/ Forsyning
Pejling
PFAS
De Danske Vandråd
Lovgivning
Leverandør
>>> Artikler <<<
>>> Kurser <<<
Anlægsinformationer
Oppumpede vandmængder
Rentvandsprøver
Råvandsprøver
PFAS på vandværket
Stoffer i vandet

Beskrivelse af Ionbalance:

Ionbalance er en parameter, der måles i en drikkevandsprøve for at vurdere den samlede koncentration af positive og negative ioner i vandet. Ionbalance angiver forholdet mellem de vigtigste kationer (positive ioner) og anioner (negative ioner) i vandprøven.

Ved at måle ionbalancen kan man få en ide om vandets evne til at opretholde en neutral pH-værdi samt vurdere dets evne til at lede elektricitet. Normalt bør ionbalancen være tæt på nul, hvilket betyder, at koncentrationen af positive og negative ioner er i balance.

Hvis ionbalancen i drikkevandet er for høj eller for lav, kan det indikere forekomsten af specifikke ioner, der kan påvirke vandets smag, sikkerhed eller den overordnede kemiske sammensætning. For eksempel kan for høje niveauer af natrium, kalium eller magnesium påvirke vandets smag eller have negative sundhedsmæssige konsekvenser for visse personer.

Generelt er målingen af ionbalance et værdifuldt redskab til at vurdere vandets kemiske sammensætning og dets egnethed som drikkevand. Det er også vigtigt at bemærke, at specifikke forskrifter og retningslinjer kan variere mellem forskellige lande og kilder til drikkevand, så det er altid bedst at kontakte lokale myndigheder eller eksperter for at få mere præcis information om ionbalance og andre relevante parametre for drikkevandskvalitet.

Kilde: chatGPT
Copyright © 2024 All Rights Reserved.

Der er desværre en del forsinkelse på alle målinger der bliver offentligjorte, da kommunerne først skal godkende disse.