vand-kvalitet.dk

- Refsvindinge Vandværk

Kvalitetssikring og Ledelsessystem (KLS):

  • Opgavehåndtering
  • Risikovurdering
  • Hjemmeside
  • Geus/ Atlas
  • Mødestyring
  • Dokumentstyring
  • Kontakter
  • Forum
  • Vidste du at, Aqualog kan levere samme data som dem du finder her på hjemmesiden, direkte til jeres vandværks hjemmeside. Det kan ske helt automatisk.

    Vandkvalitet
    Vandværker/ Forsyning
    Pejling
    PFAS
    De Danske Vandråd
    Lovgivning
    Leverandør
    >>> Artikler <<<
    >>> Kurser <<<
    Anlægsinformationer
    Oppumpede vandmængder
    Rentvandsprøver
    Råvandsprøver
    PFAS på vandværket
    Stoffer i vandet

    Beskrivelse af Siliciumdioxid:

    Siliciumdioxid er en kemisk forbindelse, der består af silicium (Si) og oxygen (O). Det er et vigtigt mineral, der findes i jorden og er en naturlig del af drikkevandet.

    I en drikkevandsprøve måles indholdet af siliciumdioxid for at vurdere kvaliteten og sikkerheden af drikkevandet. Siliciumdioxid er ikke skadeligt for mennesker i små mængder og betragtes generelt som en del af den naturlige mineralsammensætning i vandet.

    Måling af siliciumdioxid kan være nyttigt af følgende årsager:

    1. Korrosion og skader: Høje niveauer af siliciumdioxid kan være tegn på korrosion i vandrør eller andre vandforsyningssystemer. Dette kan føre til skader på rørene eller andre dele af vandforsyningen og kræver muligvis reparation eller udskiftning.

    2. Vandkvalitet: Siliciumdioxidmålinger kan give oplysninger om vandkvaliteten. Høje niveauer af siliciumdioxid kan indikere tilstedeværelsen af andre mineralske eller organiske stoffer i vandet. Dette kan påvirke smag eller lugt og påvirke drikkevandets acceptabilitet.

    3. Filtrering og behandling: Siliciumdioxid i vand kan have en tendens til at danne partikler eller aflejringer, der kan være uønskede. Måling af siliciumdioxid kan hjælpe med at bestemme effektiviteten af vandbehandlingsprocesserne og filtreringssystemerne for at sikre, at drikkevandet er fri for partikler og aflejringer.

    Det er vigtigt at bemærke, at siliciumdioxid ikke er farligt i lave koncentrationer, da det er naturligt forekommende i naturen. Men i høje koncentrationer kan det have nogle uønskede virkninger på vandkvaliteten og infrastrukturen. Derfor er det vigtigt at måle og overvåge niveauet af siliciumdioxid i drikkevandsprøver for at sikre sikre og sunde drikkevandsforhold.

    Kilde: chatGPT
    Copyright © 2024 All Rights Reserved.

    Der er desværre en del forsinkelse på alle målinger der bliver offentligjorte, da kommunerne først skal godkende disse.