vand-kvalitet.dk

- Søborg vv

- Komplet IT system til vandværket:

Kan jeres forbrugere se deres vandforbrug på vandværkets hjemmeside,
ellers kan vi måske hjælpe jer.

Se eksempel her:
https://vandvaerk.nu/Vis-forbrug

Vidste du at, Aqualog kan levere samme data som dem du finder her på hjemmesiden, direkte til jeres vandværks hjemmeside.

Vandkvalitet
Vandværker/ Forsyning
Pejling
PFAS
De Danske Vandråd
Lovgivning
Leverandør
>>> Artikler <<<
>>> Kurser <<<
Anlægsinformationer
Oppumpede vandmængder
Rentvandsprøver
Råvandsprøver
PFAS på vandværket
Stoffer i vandet

Beskrivelse af Tetrasul:

Tetrasul er en dansk betegnelse for en drikkevandsprøve. Når der tages en tetrasulprøve, er det for at måle forskellige parametre i vandet for at vurdere dets kvalitet og sikkerhed i forhold til drikkevandsstandarderne.

Nogle af de mest almindelige parametre, der kan måles i en tetrasulprøve, inkluderer:

1. pH-værdi: Dette er et mål for vandets surhedsgrad. Drikkevand bør have en pH-værdi tæt på neutral (omkring 7) for at være sikkert at indtage.

2. Ledningsevne: Dette måler vandets evne til at lede elektrisk strøm. For høje niveauer kan indikere tilstedeværelsen af uønskede stoffer eller mineraler.

3. Indholdet af opløst ilt: Dette måler mængden af ilt, der er opløst i vandet. For lavt indhold kan påvirke drikkevandets smag og lugt.

4. Indholdet af forskellige mineraler og næringsstoffer: Dette inkluderer måling af calcium, magnesium, jern, mangan, nitrater, nitritter og andre stoffer. Høje niveauer af nogle mineraler kan påvirke smagen og sundheden af drikkevandet.

5. Bakterier og mikroorganismer: Der kan også udføres mikrobiologiske tests for at sikre, at der ikke er skadelige mikroorganismer som bakterier, vira eller parasitter til stede i vandet.

Disse er blot nogle af de parametre, der kan måles i en tetrasulprøve. Formålet er at sikre, at vandet opfylder de fastsatte standarder og er sikkert at drikke.

Kilde: chatGPT
Copyright © 2024 All Rights Reserved.

Der er desværre en del forsinkelse på alle målinger der bliver offentligjorte, da kommunerne først skal godkende disse.