vand-kvalitet.dk

- Hvidovre Vandværk

- Komplet IT system til vandværket:

Kan jeres forbrugere se deres vandforbrug på vandværkets hjemmeside,
ellers kan vi måske hjælpe jer.

Se eksempel her:
https://vandvaerk.nu/Vis-forbrug

Vidste du at, Aqualog kan levere samme data som dem du finder her på hjemmesiden, direkte til jeres vandværks hjemmeside.

Vandkvalitet
Vandværker/ Forsyning
Pejling
PFAS
De Danske Vandråd
Lovgivning
Leverandør
>>> Artikler <<<
>>> Kurser <<<
Anlægsinformationer
Oppumpede vandmængder
Rentvandsprøver
Råvandsprøver
PFAS på vandværket
Stoffer i vandet

Beskrivelse af 7H-Perfluorheptansyre:

7H-Perfluorheptansyre er en kemisk forbindelse, der tilhører en gruppe af stoffer kaldet perfluoralkylsyrer (PFAS). Drikkevandsprøver kan testes for tilstedeværelsen af denne forbindelse, da den kan være sundhedsskadelig i visse koncentrationer.

Perfluoralkylsyrer som 7H-Perfluorheptansyre er blevet brugt i en række industrier og forbrugerprodukter, herunder brandslukningsmidler, vandafvisende stoffer til tøj og madpakker samt visse former for skum til slukning af brand. Disse forbindelser har dog vist sig at være persistente og bioakkumulative, hvilket betyder, at de kan opbygge sig i miljøet og i kroppen over tid.

I drikkevandsprøver måles 7H-Perfluorheptansyre for at vurdere, om det overholdes de fastsatte grænseværdier. Der er fastlagt grænseværdier for, hvor meget af denne forbindelse der må være til stede i drikkevandet for at sikre, at det er sikkert at drikke. Hvis koncentrationen af 7H-Perfluorheptansyre i drikkevandet overstiger disse grænseværdier, kan det være sundhedsskadeligt for mennesker at indtage vandet over længere tid.

Ved at måle indholdet af 7H-Perfluorheptansyre i drikkevandet kan myndigheder og vandforsyningsselskaber identificere eventuelle forureninger og træffe passende foranstaltninger for at sikre, at drikkevandet opfylder de nødvendige sikkerhedsstandarder.

Kilde: chatGPT
Copyright © 2024 All Rights Reserved.

Der er desværre en del forsinkelse på alle målinger der bliver offentligjorte, da kommunerne først skal godkende disse.