Prothioconazol er en aktiv ingrediens, der ofte bruges som svampemiddel i landbrugssektoren. Når der tages en drikkevandsprøve for prothioconazol, måler man mængden af denne kemiske forbindelse i vandet.
Dette gøres normalt af forskellige grunde. For det første er det vigtigt at overvåge niveauet af prothioconazol i drikkevandet for at sikre dets sikkerhed og overholde de nødvendige sundhedsstandarder. Hvis prothioconazol findes i for høje koncentrationer, kan det udgøre en sundhedsrisiko for de mennesker, der drikker vandet.
Derudover kan måling af prothioconazol i drikkevandet også være en del af overvågning af miljømæssige påvirkninger. Hvis prothioconazol anvendes i landbrug, kan det potentielt finde vej til grundvand og vandkilder. På denne måde kan overvågning af prothioconazolniveauerne i drikkevandet bidrage til at identificere miljømæssige konsekvenser og hjælpe med at træffe beslutninger om regulering af kemikalier i landbruget.
I prøven måles mængden af prothioconazol normalt ved hjælp af en analytisk teknik som f.eks. væskekromatografi (HPLC) eller gaschromatografi (GC). Resultaterne af målingen bruges til at fastlægge, om prothioconazolniveauerne i drikkevandet er inden for de acceptable grænseværdier.